Over mij

Martijn Zwikstra

Ik ben Martijn Zwikstra (1975) uit Dordrecht. Ik geloof erin dat wat er ook gebeurd of wat je ook meemaakt, jezelf nooit kunt verliezen.

Jarenlang heb ik het gevoel gehad dat ik meer in mijn mars had. Maar ik wist niet wat ik echt wilde in mijn werkzame leven. Dat heeft geresulteerd in dat ik veel verschillend werk in de techniek en in de ict heb gehad. Steeds kwam ik tot de conclusie dat ik niet op mijn plek zat in het werk wat ik op dat moment deed. Dit knagende gevoel heeft ertoe geleid dat mijn leven op een gegeven moment op zijn kop stond. Ik had ineens een heleboel problemen en kreeg letterlijk niets meer uit mijn handen. Na deze gebeurtenis heb ik voor mezelf besloten dat ik dit voor eens en voorgoed ging oplossen. Zo'n klap tegen de grond wilde ik nooit meer meemaken. Nadien ben aan mijn persoonlijke ontwikkeling gaan werken en langzaam klom ik weer op.

Ik heb in 2009 en 2010 de Post-HBO opleiding Transformationeel coach & trainer gevolgd, bij Instituut Orbis gevestigd in Groningen. Aansluitend heb ik bij Instituut Orbis een halfjarig verdiepend trainerstraject gevolgd. Daarnaast heb ik enkele korte cursussen en workshops gevolgd om nieuwe kennis op te doen.

In 2019 heb ik de jaaropleiding en masterclass gevolgd in familieopstellingen bij de Academie voor familie- en organisatieopstellingen van Hylke Bonnema in Amsterdam. 

Wat anderen over mij zeggen is dat ik goed kan luisteren en in een gesprek de nodige rust, ruimte en veiligheid kan bieden. Ik kreeg ooit eens het rake compliment dat ik een 'zijns-platform' ben. Met mijn manier van aanwezig zijn nodig ik anderen uit om zich te ontwikkelen.

Iedere keer als ik iets kan betekenen voor mensen die werken aan hun eigen ontwikkeling, raakt het mij enorm als ik hen zie groeien. Ik kan diep dan respect opbrengen voor mensen die de moed hebben om op hun eigen manier hun leven te sturen en richting te geven.

Contact opnemen

15 november 2010

Martijn trakteert de alerte luisteraar op een combinatie van subtiele, warme humor en rake observaties. Hij nodigt uit tot diepgaand zelfonderzoek doordat hij zijn gesprekspartner veiligheid, rust en ruimte biedt. Martijn spiegelt daarbij intuïtief en met de juiste timing. Als je wil leren op je eigen gevoel te vertrouwen heb je aan Martijn een fantastische coach die jou niet spaart maar die jou altijd zal ondersteunen.

Catrina van Paradijs - Intervisiebegeleider bij Instituut Orbis
28 februari 2011

Je hebt uitgesproken sprekers en je hebt mensen die vooral goed luisteren. Martijn is een echte luisteraar. Vanuit zijn coachingsvaardigheden schept hij ruimte voor de ander en creëert hij een nieuw perpectief waarmee die ander verder komt. Zijn scherpe rust en analytisch talent maken van hem een ideale gesprekspartner. In combinatie met zijn nabijheid en onbevooroordeeldheid zorgt dat ervoor dat je je bewust wordt van opties en mogelijkheden, waaraan je anders niet zou hebben gedacht.

Mike Janssen - Self employed coach / trainer / business councelor bij Protagon Coaching, Training & Advies
3 april 2013

Martijn maakt als coach van jouw hart geen moordkuil. Hij neemt plaats in je toegestane ruimte en vraagt je stil te 'zijn'. En in die stilte kom je tevoorschijn. Ben je precies wie je wezen moet. Met een rijke ontmoeting als bijkomend resultaat!

Als trainer geeft hij een podium aan het ontdekken van ieders eigenheid, in presenteren en aanwezig zijn voor of in een groep..

Ellen Blomsma - Toezichthouder Kinderopvang bij GGD Rotterdam-Rijnmond